dimarts, 24 d’abril del 2007

Presentació del Manifest "Universitat per la Pau i el Diàleg"


EX RECTORS DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES HAN PRESENTAT EL MANIFEST 'UNIVERSITAT PER LA PAU I EL DIÀLEG'

Josep Mª Vallès (UAB), Josep Ferrer (UPC), Rosa Virós (UPF) i Fabià Estapé (UB), expressen la seva preocupació per la 'situació política de crispació' i la seva aposta per la resolució de les diferències “ideològiques, socials o territorials” a través 'de la pau i el diàleg'

Barcelona, 24 d’abril de 2007

Aquest matí s’ha fet públic en roda de premsa el manifest “Universitat per la Pau i el Diàleg”. La presentació ha anat a càrrec de tres dels ex-rectors que han impulsat aquesta iniciativa: Josep Maria Vallès (UAB), Rosa Virós (UPF), Josep Ferrer (UPC).

En les seves intervencions, han explicat que aquest manifest neix de la voluntat que la Universitat jugui un paper actiu en l’actual escenari polític i contribueixi a fomentar la cultura de la Pau i del Diàleg en la resolució de les “divergències ideològiques, socials o territorials”.

Així mateix, els ex-rectors han expressat la seva preocupació per l’actual escenari de crispació i confrontació permanent, al qual contribueixen determinats sectors polítics, socials i mediàtics. En concret, han volgut fer una referència explícita al Procés de Pau al País Basc, “un procés que exigeix absència de violència i respecte als drets humans”.

A la roda de premsa, finalment, no hi han pogut assistir dos dels impulsors, en Lluís Arola (URV) i en Fabià Estapé (UB). Aquest últim ha enviat unes paraules que ha llegit n’Àngels Martínez, professora de la Facultat d’Econòmiques de la UB.

En aquests moments, el Manifest compta amb vint-i-cinc “primeres signatures” totes elles d’ex-rectors universitaris de l’Estat Espanyol. Amb la roda de premsa s’ha obert el procés de recollida d’adhesions entre els membres de la comunitat universitària (que es pot fer a través del correu electrònic uni.dialeg@gmail.com) i s’ha anunciat que després de l’estiu se’n presentaran públicament els resultats.